Lapas

pirmdiena, 2015. gada 6. jūlijs

Mūžībā aizgājusi Jeļena Ribakova

31.05.1937.-05.07.2015.

Vējš nodzēsis ir dzīves liesmu,
Par atmiņām nu tagad kļūstu.
Es neaizeju, es neizgaistu,
Es jūsos esmu.
Ir skolai atdots viss, ko atdot var,
Miers sirdi skar, es nebūšu te vairs.
Te paliek mana jaunība un sapņi,
Te spēka zari zarojuši,
Ik rītu darbā saukuši….
Ir piepildījies viss, kas dzīves kausā bijis….                            /L. Liepdruviete/




Šī gada 5. jūlijā, klusi un negaidīti, bez atvadu vārdiem, mūžībā aizgājusi Viļānu Goda pilsone, ilggadēja Viļānu vidusskolas direktora vietniece,  sākumskolas skolotāja Jeļena Ribakova.
Jeļena Ribakova bija pavasara bērns, dzimusi 1937. gada 31. maijā. Viļānu vidusskolā sāka strādāt 1956. gadā pēc Rēzeknes  pedagoģiskās skolas beigšanas. 1966. gadā beidza Liepājas pedagoģiskā institūta neklātienes nodaļu.
Skolā strādāja par pionieru vadītāju, par sākumskolas skolotāju, par sākumskolas mācību daļas vadītāju. Pēdējos darba gados strādāja pie skolas stundu saraksta izveides . Darba gaitas skolā beidza 2000. gadā.
Skolotāja nebija runātāja, bet darītāja. Viņa bija tā , kas prata skolēniem iemācīt lasīt un rakstīt, risināt uzdevumus, prata būt zinoša darba audzinātāja jaunajiem pedagogiem, kas palīdzēja viņiem kļūt par izciliem sava darba profesionāļiem. Savu darbu veica ar lielu precizitāti un kārtīgi. Viņa vienmēr prata ikvienu ieinteresēt, motivēt darbam, prata organizēt jaukus pasākumus. Saskarsmē ar darba biedriem prasīga, sirsnīga, ļoti izpalīdzīga un atsaucīga.
Jeļena Ribakova vienmēr ir izcēlusies ar savu inteliģenci, godīgumu, augstu  atbildības sajūtu un prasmi kontaktēties, sastrādāties ar kolēģiem. Ļoti skaistas balss īpašniece. Visus gadus priecēja klausītājus ar neaizmirstamiem priekšnesumiem, jo  dziedāja dažādos  vokālajos ansambļos.
Skolotāja mīlēja savu darbu, savus mīļos- vīru Mihailu, meitas un dēlu. Saviem bērniem prata iemācīt ka dzīvē visam pamats  ir darbs, ģimene un ticība, izpalīdzība, sirdsgudrība.
Mūsu visu cienītā un mīlētā skolotāja Jeļena Ribakova! Mums ļoti pietrūks Jūsu klātbūtnes skolas absolventu salidojumos, pedagogu ekskursijās, jūsu padoma, miera, labestības un gaišuma!
Nespējot atvieglot zaudējuma sāpes izsakām visdziļāko līdzjūtību skolotājas Jeļenas Ribakovas ģimenei un tuviniekiem.

Mēs nepazūdam, tikai pārceļamies
No saviem pagalmiem uz Dieva sētu…
A.    Līce


                          Viļānu vidusskolas skolotāju kolektīvs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru