Lapas

sestdiena, 2021. gada 1. maijs

Projekta dalībnieku "Skatāmies nākotnē" darbošanās

Projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS) īstenošanā piedalās biedrība "Kopābūšana". Biedrība "Kopābūšana"  realizē projektu "Skatāmies nākotnē" kopā ar  Viļānu vidusskolas skolēniem. 

2020.gada 18.septembrī un 14.oktobrī projekta ietvaros skolēniem notika meistarklase – ,,Prāta Vētra’’.

Aktivitāte norisinājās Viļānu kultūras nama zālē (Kultūras laukumā 2). Meistarklasi apmeklēja 20 dalībnieki.

Jauniešiem tika paredzētas 8 nodarbības ar psiholoģi Alīnu Gailumu. Šīs divas aktivitātes notika spēļu veidā, kurā jaunieši ar spēļu palīdzību izzināja sevi, uzzināja ko jaunu par projekta biedriem un psiholoģe iepazina projekta jauniešus. Starp jauniešiem un psiholoģi norisinājās diskusijas un sarunas.




2020.gada 30.septembrī  projekta ietvaros skolēniem notika meistarklase – EKO pārtika.

Mērķis – tikšanās ar Talsu EKO želejkonfekšu un citu EKO pārtikas ražošanu savā zemnieku saimniecībā.

    Jauniešiem tikšanās laikā tika stāstīts par ekoloģisko pārtiku. Tika nodemontrēts, kā tiek gatavotas eko želejkonfektes, to degustācija un salīdzināšana ar mākslīgi radītājiem saldumiem.

    Aktivitāte norisinājās Viļānu kultūras nama zālē (Kultūras laukumā 2). Meistarklasi apmeklēja 20 dalībnieki.


  Šī gada 31.martā tika atsāktas projekta nodarbības attālināti. Platformā failiem.lv notika attālinātā nodarbība „Mana slēptā iekšējā pasaule”.

Projektīvā metode ļauj bērnam atpazīt 6 pamata vērtības.

Nodarbību laikā katram bērnam bija iespēja caur simboliem izprast iekšējās slēptās domas, iegūt informāciju par sevi, savām nostādnēm un uzvedības īpašībām. Aizdomāties un pievērst uzmanību tam, cik labi jūtas, kādas ir attiecības ar ģimeni, kā arī kāda ir attieksme pret sevi un mācībām.




    Šī gada 28.aprīlī, projekta ietvaros notika dalībnieku darbošanās divās radošajās darbnīcās. Vienā darbnīcā dalībnieki darbojās "Prāta vētrā" ar psiholoģi Alīnu Gailumu. Kuras laikā dalībniekiem tika dota iespēja izzināt sevi. Jāatzīmē, ka projekta dalībniekiem tikšanās ar psiholoģi plānota 6 reizes, un šī bija jau ceturtā. Otrajā darbnīcā dalībnieki darbojās ar skolotājām Lāsmu Maltu un Ilzi Valenieci, kur tika dota iespēja apgleznot savus T-kreklus un maskas. Pasākuma laikā tika ievēroti visi Valstī noteiktie epidemioloģiskie pasākumi. Paldies visiem par dalību!




Aļesja Kovaļenko, 7.a klase



Aivis Kupris, 7.a klase


Elizabete Brence, 7.a klase


Emīls Logins, 6.a klase


Arvis Betlers, 7.a klase





Darbošanās ar psiholoģi A.Gailumu

Šī gada 19.maijā, projekta ietvaros notika dalībnieku darbošanās divās radošajās darbnīcās. Vienā darbnīcā dalībnieki darbojās ar psiholoģi Alīnu Gailumu. Kuras laikā dalībniekiem tika dota iespēja izzināt sevi. Nodarbība „Labās un sliktās rakstura īpašības” -izprast rakstura īpašību ietekmēšanu uz cilvēka dzīvi.
Nodarbību laikā katrs bērns aktualizē savas rakstura īpašības, analizē vai var īpašība būt laba vai sliktā. Kā arī tiek apspriests kā cilvēka apkārtējā vide un draugu loks var pozitīvi vai negatīvi ietekmēt rakstura īpašību attīstīšanos un rakstura, dzīvesveida veidošanos.Jāatzīmē, ka projekta dalībniekiem tikšanās ar psiholoģi bija jau piektā. 
Otrajā darbnīcā dalībnieki darbojās ar skolotājām Lāsmu Maltu un Marutu Ladusāni, kur tika dota iespēja izmēģināt dažādus ķīmiskus eksperimentus. Pasākuma laikā tika ievēroti visi Valstī noteiktie epidemioloģiskie pasākumi. Paldies visiem par dalību!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru