Lapas

piektdiena, 2017. gada 10. marts

SMU Reģionālais gadatirgus Daugavpilī pulcēja uzņēmīgākos Latgales jauniešus

Š.g. 4.martā TC “SOLO” Daugavpilī Skolēnu mācību uzņēmumu Reģionālajā gadatirgū pulcējās vairāk nekā 50 jaunieši no Daugavpils, Daugavpils novada, Viļānu pilsētas un Ludzas novada 10 skolām.
Reģionālajā Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) gadatirgū Daugavpilī, ko organizēja biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) partneris Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona LUC uzvaras laurus plūca SMU, kuri izcēlās ar inovatīvām idejām, kvalitatīvu produkciju un labām prezentēšanas prasmēm.
Agrais rīts skolēnu mācību uzņēmumu dalībniekiem izdevās visai rosīgs, jo interese par skolēnu saražotajām precēm bija liela. Skolēni reklamēja savus darinājumus un stāstīja par tiem ne vien žūrijai, bet arī kuplajam pircēju skaitam. Vērojot skolēnu veikumu, redzams, kā augušas jauno uzņēmēju prasmes un iemaņas, kas priecē ne vien SMU konsultantus, bet arī pasākuma organizatorus un sadarbības partnerus, kas SMU iniciatīvu atbalstīja visa gada garumā. Prieks un gandarījums bija vērojams arī to dalībnieku acīs, kuriem šī diena bijusi veiksmīga, iztirgojot savu saražoto preci.
Šogad gadatirgus ietvaros notika jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana septiņās nominācijās – “Kvalitātes produkts”, “Inovatīvs produkts”, “Labākā pārdošanas komanda”, “Videi draudzīgs produkts”, “Labākā reklāma”, “Labākais stends” un “Labākā dāvana”.

No visiem 25 SMU, kas piedalījās gadatirgū, izvirzītajās nominācijas diplomus un balvas saņēma:
  • Labākā pārdošanas komanda – SMU „Dreamcatchers“ no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja ar produktu “Sapņu ķērāji”; 
  • Kvalitātes produkts – SMU „Chau Coco“ no Daugavpils 13.vidusskolas ar produktu – “Dizaina pastkartes un suvenīri”; 
  • Videi draudzīgs produkts – SMU „Koknīca“ no Daugavpils Valsts ģimnāzijas ar grebtām koka karotēm un SMU „Eglīši“ no Vaboles vidusskolas ar rotu un atslēgu pakaramajiem no izlietotām eglītēm; 
  • Inovatīvs produkts – SMU „Zalktis“ no Daugavpils Valsts ģimnāzijas ar produktu “Prāta spēles”; 
  • Labākā dāvana – SMU „MEI“ no Daugavpils Valsts ģimnāzijas ar produktu – “Audumu grāmatiņas bērnu motorikas attīstīšanai”; 
  • Labākais stends – SMU „Latgales mōls“ no Viļānu vidusskolas ar keramikas izstrādājumiem. 

Vēl žūrija pasniedza arī savas simpātijas balvas:
  1. „Swedbank“ AS pasniedza balvu gadatirgus jaunākajam dalībniekam – SMU „Liesmiņa“ no Viļānu vidusskolas; 
  2. SIA „Dautkom+“ apbalvoja SMU „Chau coco“ no Daugavpils 13.vidusskolas; 
  3. SIA „EU – Trader“ augstu novērtēja SMU „Dreamcatchers“ no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja; 
  4. JCI Latgale simpātijas balvu saņēma SMU „Zalktis“ no Daugavpils Valsts ģimnāzijas un SMU „Latvijas patriotu uzņēmums“ no Daugavpils Vienības pamatskolas; 
  5. Latgales Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Europe Direct Daugavpilī pasniedza simpātijas balvu SMU „Dabas dvaša“ no Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra, SMU „Eglīši“ no Vaboles vidusskolas. 

SMU izvērtēšanu veica pieredzējusi profesionāļu komanda, kurā bija pārstāvēta Swedbank AS Daugavpils filiāle, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments, Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC), LTRK Dienvidlatgales nodaļa un Europe Direct Daugavpilī, JCI Latgale, Daugavpils biznesa inkubators, uzņēmumi – SIA Narvesen Baltija, SIA Dautkom+, SIA „EU – Trader“.

Reģionālo SMU gadatirgu Daugavpilī atbalstīja Swedbank, LUC, JCI, TC „SOLO”, viesnīca “Park Hotel Latgola”, Latviešu kultūras centrs, kā arī Dautkom TV.

Viļānu vidusskolas SMU “Latgolas mōls” dalibnieces: Alise Klinta Broka, Meģija Gunda Broka un aida Patmalniece.




SMU “Liesmiņa” dalibnieks- Georgijs Samuilovs.


SMU “Magic Art” dalibnieces - Viktorija Samuilova un Guna Strode.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru